שירותים קונסולריים בשגרירות

שירותים קונסולריים בשגרירות

  •    

     

  •  
     
    הכתובת שלנו
    Embassy of Israel
    Level 13, Bayleys Building
    36 Brandon Street
    Wellington
    New Zealand
    שטח השיפוט שלנו
    ניו זילנד
    סמואה
    טונגה
    קוק איילנדס
     
    שעות קבלת קהל של המדור הקונסולרי
    שעות קבלת הקהל הן:  בימים ב' עד ו', בין השעות 9:30-12:30
    במקרים חריגים, ניתן להגיע מעבר לשעות הקבלה וזאת על פי תיאום מראש בלבד.
    אם הנכם מגיעים מרחוק, מומלץ לתאם הגעתכם בטלפון שמספרו: 04-4399514
     
    אנא הביאו עמכם תעודה מזהה ישראלית – דרכון או תעודת זהות.
    שימו לב, כי טיפול קונסולרי בנושאים רבים יכול להיעשות בדואר ואינו מצריך הגעה לנציגות. עם זאת, חשוב להדגיש, כי ישנם מקרים בהם קיימת חובת התייצבות אישית בשגרירות.
     
    הנחיות ביטחון למבקרי המחלקה הקונסולרית
    יש להגיע מצוידים בתעודה מזהה עם תמונה (עדיפות לדרכון ישראלי או רישיון נהיגה תקף)​.
    על כל מבקר בנציגות לעבור בדיקה ביטחונית בטרם כניסתו למדור הקונסולרי!
    משיקולי ביטחון, לא תתאפשר הכנסת חפצים אישיים לנציגות, לרבות תיקי-יד, טלפונים ניידים ומכשירים אלקטרוניים.
    אין להגיע לנציגות עם תיקי יד גדולים ו/או מזוודות.
    אין להגיע לנציגות עם מזון ו/או בקבוקי או מכלי שתייה.
    הנחיות הביטחון של הנציגות יחולו על השוהים בחדר ההמתנה הקונסולרי ולכן,  יש להישמע בכל עת להנחיות צוות הביטחון של הנציגות.
     
    שליחת דברי דואר לנציגות
    משלוח של  דברי דואר המיועד למדור הקונסולרי בנציגות יישלח וייאסף אך ורק לכתובת הרשומה מטה:
    Embassy of Israel
    Consular Section
    P. O. Box 25485
    Wellington 6146
    בלבד. משלוח חומר לנציגות הנו באחריות השולח
    מתורגמנים העובדים עם הנציגות
    על מנת לתרגם מסמכים מהשפה העברית לאנגלית או לחילופין מאנגלית לעברית, ניתן לפנות אל:
    The Department of Internal Affairs in Wellington
    The Translation Service, Te Pūtahi Whakawhiti Reo
    The Translation Service
    Department of Internal Affairs
    Level 13, Prime Property Tower
    86-90 Lambton Quay
    Wellington 6011
    PO Box 805
    Wellington 6140

    Freephone: 0800 TRANSLATE (0800 872 675)
    Phone: (+64 4) 470 2920
    Fax: (+64 4) 470 2921
     
    אימות מסמך באמצעות חותמת "אפוסטיל"
    ישראל חתמה ואשררה בשנת 1978 את "אמנת האג" בדבר ביטול דרישת האימות למסמכי חוץ ציבוריים (1961).מטרת אמנה זו (האג) לקצר ההליכים הנדרשים כדי שתכיר מדינה מסוימת במסמכים רשמיים שהוצאו במדינה אחרת, וזאת באמצעות אישור "אפוסטיל". ניו זילנד חתומה גם היא על האמנה.
    יובהר כי מסמכים ותעודות ציבוריות שהוצאו באחת מהמדינות החברות באמנה הנ"ל והוחתמו בה בחותמת "אפוסטיל", תקפים לצורך הצגתם בישראל, ללא צורך באימות / אישור נוסף מאת הנציג הדיפלומטי / קונסולרי בנציגות הישראלית.
    כמו כן, בעבור מדינות החתומות על אמנת האג, לא יידרש כל אימות נוסף של קונסול נציגות המדינה אליה מיועד המסמך אם הוחתם בישראל בחותמת "אפוסטיל".
    בנוגע לרשימת המדינות החתומות על האמנה, וכן פירוט על הרשות המוסמכת להענקת אישורי אפוסטיל בכל מדינה, וכן למידע נוסף היכנסו לקישור הבא:
    בכדי לטפל בבקשה הקשורה לתעודה אשר הונפקה בניו זילנד, כגון תעודת לידה, נישואין, גירושין, פטירה או התאלמנות, על התעודות להיות חתומות בחותמת "אפוסטיל".
     
     
     
    את החותמת ניתן להשיג ב:
    The Department of Internal Affairs
    בוולינגטון.
    Apostille Certification and Document Authentication
    Apostille Certification and Document Authentication
    Department of Internal Affairs
    Level 13, Prime Property Tower
    86-90 Lambton Quay
    Wellington 6011
    PO Box 805
    Wellington 6140
    Freephone: 0800 872 675 (New Zealand only)
    Fax: (+64 4) 470-2921
     
     
    מרשם אוכלוסין
    חוקים עיקריים של מדינת ישראל שעליהם מבוססת העבודה הקונסולרית בחו"ל
    חוק השבות, תש"י, 1950 – על כל התיקונים שהוכנסו בה לאורך השנים
    חוק הכניסה לישראל, תשי"ב, 1952 - על כל התיקונים שהוכנסו בה לאורך השנים
    חוק האזרחות, תשי"ב, 1952 - על כל התיקונים שהוכנסו בה לאורך השנים
    חוק הדרכונים, תשי"ב, 1952 - על כל התיקונים שהוכנסו בה לאורך השנים
    חוק השמות, תשט"ז, 1956 - על כל התיקונים שהוכנסו בה לאורך השנים
    חוק מרשם האוכלוסין, תשכ"ה, 1965 - על כל התיקונים שהוכנסו בה לאורך השנים
    חוק הנוטריונים, תשל"ו, 1976 - על כל התיקונים שהוכנסו בה לאורך השנים
    חוק שירות הבטחון (נוסח משולב), תשמ"ז, 1986 והסמכות לביצועו בחו"ל - על כל התיקונים שהוכנסו בה לאורך השנים
    חוק המרשם הפלילי ותקנת השבים, תשמ"א, 1981 - על כל התיקונים שהוכנסו בה לאורך השנים
    ניתן לעיין בחוקים השונים באתר משרד הפנים שכתובתו:
    הקלידו מילת חיפוש "חוקים".
     
    ע"פ חוק כל אזרח ישראלי מחויב לדווח על כל שינוי במצבו האישי (נישואין / גירושין / לידה / פטירה) עד 30 יום מיום השינוי.
     
     
     
     
    מידע כללי
    JUSTICE OF THE PEACE
    יכול להיות רוקח, שוטר או רופא משפחה. ע"מ לאשר את חתימתו חובה שיציין את מספר הרישוי שלו ליד חתימתו.
    הגדרת תמונת הפספורט:
    תמונה בגודל 5X5
    תמונה צבעונית
    ראש מלא וכתפיים
    לא תמונת וידאו
    אפשרויות תשלום
    העברה בנקאית
    Account Name: Embassy of Israel
    Bank: ANZ
    Account No: 01-0505-0439510-00
    In the “Particulars” field: please write your full name.
    In the “References” field: please write the word “Passport, Visa, Etc.”
     
    במקרה של העברה בנקאית, אנא צרפו לטופסי הבקשה פלט ובו פרטי ההעברה.
     
    רישום אזרח ישראלי חדש
    כל ילד שאחד מהוריו הינו אזרח ישראלי זכאי לקבל אזרחות ישראלית (בארץ או בחו"ל).
    כל אזרח ישראלי חייב להיכנס ולצאת מגבולות ישראל עם דרכון ישראלי.
    במידה וההורים אינם נשואים (דה – פקטו) או הינם פרודים / גרושים יש לפנות למדור הקונסולרי של השגרירות לקבלת הנחיות.
    בכדי לרשום ילד כאזרח ישראלי, על אחד ההורים (במידה והם נשואים והנישואים רשומים במשרד הפנים) להגיע עם הילד למדור הקונסולרי בשגרירות ולהביא את המסמכים הבאים:
    1.       תעודת לידה מקורית של הילד/ה חתומה בחותמת "אפוסטיל" (פרטים בפרק אימות מסמך ציבורי).
    2.       טופס "הודעה על לידה של אזרח ישראלי שנולד בחו"ל" מלא וחתום. אנא מלאו את הטופס בכתב יד קריא וברור.
    3.       הדרכונים הישראלים של שני ההורים.
    לאחר רישום ילדכם, ניתן יהיה לנפק לו/לה דרכון ישראלי. להוראות המשיכו לסעיף דרכונים / הנפקת דרכון לקטין.
    מצב אישי
    חובתו של כל אזרח ישראלי לעדכן את הנציגות בכל שינוי במצבו האישי.
    אישה נשואה / גרושה יכולה לשנות את שם משפחתה לשם משפחת בן זוגה או לחזור לשם נעוריה בהתאמה (אנא ראו פיסקת שינוי שם עקב נישואין / גירושין)
    בכדי לשנות את המצב האישי, יש להגיע למדור הקונסולרי ולהביא את המסמכים הבאים:
    1.       תעודת הנישואין / הגירושין / הפטירה / ההתאלמנות המקורית, חתומה בחותמת "אפוסטיל".
    2.       צילום דרכון בן / בת הזוג (גם אם איננו/ה ישראלי/ת).
    3.       טופס "הודעה על שינוי מצב אישי" מלא וחתום ע"י שני בני הזוג.
             ללא החתימה של בן / בת הזוג, לא נוכל לטפל בבקשה! 
     
    על מנת לשנות שם משפחה בעקבות שינוי במצבכן האישי, הוסיפו את הטופס "הודעה בדבר בחירת שם" מלא וחתום.
    שינוי שם
    כל אזרח ישראלי רשאי לשנות את שמו הפרטי ו/או את שם משפחתו. ישנם שני הליכים לשינוי שם:
    1.       בחירת שם משפחה בעקבות שינוי מצב אישי (ראה מעלה סעיף "מצב משפחתי")
     
    2.       שינוי שם (ללא סיבה מיוחדת)
                 במקרה זה, הבקשה על שינוי שם צריכה לקבל את אישור משרד הפנים בישראל.
    במקרה של שינוי שם לקטין (מתחת לגיל 18), עליכם לפנות למדור הקונסולרי בשגרירות לקבלת הנחיות.
    בכדי לשנות את שמכם הפרטי / המשפחה, אנא שלחו במעטפה רשומה למדור הקונסולרי את הפרטים הבאים:
    · טופס "הודעה בדבר שינוי שם" מלא וחתום
    · דרכון ישראלי
    · צילום הדרכון הזר שלכם במידה ויש (הדף עם הפרטים האישיים והתמונה)
    · מעטפת דואר רשום ממוענת אליכם ומשולמת מראש לדואר חוזר
    · אישור על תשלום האגרה בהעברה בנקאית לחשבון השגרירות. את מחיר האגרה יש לברר במדור הקונסולרי לפני התשלום.
    אם ברצונך להשתמש בתעודה במדינה אחרת (לא ישראל), התעודה צריכה להיחתם בחותמת "אפוסטיל". לשם כך, עלייך לשלם בנוסף סכום של 12 דולר ניו זילנדי. את התשלום ניתן לבצע באמצעות העברה בנקאית לחשבון הנציגות.
     
    תעודות לידה ופטירה / תמצית מרשם אוכלוסין
    תעודות לידה, פטירה  ותמצית מרשם אוכלוסין ניתן להשיג דרך השגרירות. על מגיש הבקשה להיות מקרבה ראשונה לבעל התעודה (הוא עצמו, ילד, בן זוג או הורה).
    תעודת תמצית מרשם האוכלוסין כוללת את פירוט השינויים שנעשו במצבכם האישי (נישואין / גירושין), שינויי שם ושינויים אחרים ביחד עם פירוט מצבכם הנוכחי. התעודה יכולה לקבל חותמת "אפוסטיל" בתוספת תשלום (12 דולר ניו זילנדי). כדי שתהיה תקפה לשימוש במדינות מלבד ישראל, ייתכן שתדרשו לתרגם את התעודה מעברית לאנגלית.
     
    בכדי להזמין תעודת לידה / פטירה / תמצית מרשם אוכלוסין, אנא שלחו במעטפה רשומה למדור הקונסולרי את הפרטים הבאים:
    · טופס "בקשה למתן תעודה ממרשם האוכלוסין" מלא וחתום
    · צילום דרכון של מבקש התעודה (הדף עם הפרטים האישיים והתמונה)
    · מעטפת דואר רשום ממוענת אליכם ומשולמת מראש לדואר חוזר.
    התהליך אינו כרוך בתשלום במידה והתעודה מיועדת לשימוש בישראל. במידה ונדרשת לשימוש במדינה אחרת, יש צורך בחותמת "אפוסטיל", אשר עולה 12 דולר ניו זילנדי. את התשלום ניתן לבצע באמצעות העברה בנקאית לחשבון הנציגות.
     
    תעודה המעידה על אזרחות / אי אזרחות ישראלית
    תעודה המעידה על אזרחות / אי אזרחות ישראלית של אדם, ניתן להשיג באמצעות המדור הקונסולרי של השגרירות.
    בכדי להזמין תעודת אזרחות / אי אזרחות ישראלית, אנא שלחו במעטפה רשומה למדור הקונסולרי את הפרטים הבאים:
    · טופס "בקשה לתעודה המעידה על אזרחות ישראלית" מלא וחתום
    http://mfa.gov.il/MFA_Graphics/MFAHEB%20Gallery/2010/Teuda_hameida_al_ezrachut_israelit.pdf
    או
    טופס "בקשה לתעודה המעידה על אי אזרחות ישראלית" מלא וחתום
    http://mfa.gov.il/MFA_Graphics/MFA%20Gallery/Consular%20forms/ApplicationNonCitizenship.pdf
    · צילום דרכון של מבקש התעודה (הדף עם הפרטים האישיים והתמונה)
    · מעטפת דואר רשום ממוענת אליכם ומשולמת מראש לדואר חוזר
    התהליך זה אינו כרוך בתשלום במידה והתעודה מיועדת לשימוש בישראל. במידה והיא נדרשת לשימוש במדינה אחרת, יש צורך בחותמת "אפוסטיל" שעולה 12 דולר ניו זילנדי. את התשלום ניתן להעביר באמצעות העברה בנקאית לחשבון הנציגות.
    תהליך זה לוקח בסביבות כ-12-16 שבועות
     
     
    בקשה לבירור פרטים על נוסע
    תעודה המפרטת את כניסותיכם ויציאותיכם מישראל (אך ורק עבור אזרחים ישראלים) ניתן להשיג באמצעות השגרירות.
    בכדי להזמין טופס כניסות ויציאות, אנא שלחו במעטפה רשומה למדור הקונסולרי את הפרטים הנ"ל
    · צילום דרכון של מבקש התעודה (הדף עם התמונה)
    · טופס "בקשה לבירור פרטים על נוסע" מלא וחתום
    · מעטפת דואר רשום ממוענת אליכם ומשולמת מראש לדואר חוזר
    התהליך אינו כרוך בתשלום במידה והתעודה מיועדת לשימוש בישראל. במידה ונדרשת לשימוש במדינה אחרת, יש צורך בחותמת "אפוסטיל", שעולה 12 דולר ניו זילנדי. את התשלום ניתן לבצע באמצעות העברה בנקאית לחשבון הנציגות.
    תהליך זה לוקח כחודש
     
                                                                                   ניפוק וחידוש דרכון / תעודת מעבר
    דרכון בוגר תקף ל- 10 שנים מיום ניפוקו. דרכון חדש עולה 99 דולרים ניו זילנדים.
    דרכון קטין (מתחת לגיל 18) תקף ל- 5 שנים מיום ניפוקו. דרכון חדש עולה 49 דולרים      ניו זילנדים.
     
     
    בכדי לחדש דרכון / תעודת מעבר לבוגר, אנא שלחו במעטפה רשומה למדור הקונסולרי את הפרטים הבאים:
    · טופס "בקשה לניפוק דרכון / תעודת מעבר" מלא וחתום
    http://mfa.gov.il/MFA_Graphics/MFA%20Gallery/Consular%20forms/ApplicationPassport.pdf
    · את הדרכון הישן
    · 2 תמונות פספורט עדכניות בגודל 5X5. אנא ציינו את שמכם ומס' הזהות שלכם על גבי התמונות.
    · מעטפת דואר רשום ממוענת אליכם ומשולמת מראש לדואר חוזר
    · 99 דולר ניו זילנדי לחשבון השגרירות בהעברה בנקאית (49 דולר ניו זילנדי לתעודת מעבר)
    · טופס "רישום לאזרח ישראלי השוהה בחו"ל" מלא וחתום.
    תהליך זה לוקח כשבועיים
     
     
    ניפוק וחידוש דרכון / תעודת מעבר לקטין
    לתשומת לבכם:
    בכדי לחדש דרכון לקטין (מתחת ל-18), על אחד ההורים להגיע עם הילד, הטפסים המצוינים מטה וסכום האגרה במזומן (בלבד) למדור הקונסולרי בנציגות, שם ינופק הדרכון החדש.
    במידה וההורים אינם נשואים בפועל או הינם פרודים / גרושים, יש להתקשר למדור הקונסולרי של השגרירות לקבלת הנחיות.
    · טופס "בקשה לניפוק דרכון / תעודת מעבר" מלא וחתום ע"י שני ההורים
    · הדרכון הישן
    · 2 תמונות פספורט עדכניות 5X5. אנא ציינו את שם הילד/ה ומס' תעודה הזהות על גבי התמונות.
     ·  49 דולר ניו זילנדי במזומן
    · טופס "רישום לאזרח ישראלי השוהה בחו"ל" מלא וחתום
     
     
    הארכת דרכון / תעודת מעבר
    בכדי להאריך את דרכונכם, אנא שלחו במעטפה רשומה למדור הקונסולרי את הפרטים הבאים:
    · טופס "בקשה להארכת תוקף ולשינויים בדרכון / תעודת המעבר"
    http://mfa.gov.il/MFA_Graphics/MFA%20Gallery/Consular%20forms/ExtendChanges Passport.pdf
       וטופס "רישום לאזרח ישראלי השוהה בחו"ל"
    http://mfa.gov.il/MFA_Graphics/MFA%20Gallery/Consular%20forms/RegistrationIsraeliCitizenAbroad. pdf
    · הדרכון / תעודת המעבר להארכה
    · מעטפת דואר רשום ממוענת אליכם ומשולמת מראש לדואר חוזר.
     
     
     
    ניפוק תעודת מעבר (לאחר אובדן / השחתה / גניבה)
    ע"מ להוציא תעודת מעבר / דרכון חדש לאחר גניבה / אובדן / השחתה, יש להתקשר לשגרירות ולהודיע על אובדן / גניבת / השחתת הדרכון ולקבל הנחיות בהתאם.
     
    פטור/דחיית שירות צבאי
    קבלת פטור / דחייה של השירות הצבאי לבני מהגרים אפשרית מגיל 16.5. הבקשות יועברו דרך הנציגות למיט"ב, לשם החלטה על מתן הפטור / דחייה.
    מסגרת הזמן עד לקבלת התשובה מהצבא אינה תלויה בשגרירות, לכן חשוב להגיש את הבקשה מספר חודשים לפני מועד הטיסה ע"מ למנוע בעיות מיותרות.
    ע"מ להגיש בקשה לפטור / דחיית שירות לבני מהגרים, אנא שלחו בדואר את הטפסים הבאים:
    חשוב לציין שאת הטפסים יש למלא בכתב יד קריא וברור
     
    · טופס "לרישום ולבקשה אישית של מלש"ב השוהה בחו"ל" מלא וחתום
    · טופס "בקשה לדחיית התייצבות לשירות בטחון – אזרחים ישראלים השוהים בחו"ל"
    · צילום דרכון של מגיש הבקשה
    · צילום דרכונים של שני ההורים
    · מכתבים מבתי הספר (מהיום שהגיע/ה לניו זילנד ועד היום) המעידים על כך, כי המלש"ב למד/ה שם כתלמיד/ה מן המניין.
    רק לאחר קבלת תשובה מהצבא נוכל להנפיק / להאריך דרכון בהתאם לכללים
     
    אימות חתימה ותצהירים
    למדור הקונסולרי בנציגות קיימת אפשרות לאמת חתימות על ייפוי כוח, תצהירים, "העתק נאמן למקור" וכדומה.
    לחילופין, ניתן לאמת את החתימות בפני נוטריון ציבורי ולאחר מכן להחתים את המסמך בחותמת "אפוסטיל" של משרד הפנים הניו זילנדי, ע"מ להגיש את המסמך לארץ (מלבד מסמכי בנק, צוואות וירושות).
    חשוב לציין, כי עליכם לבדוק עם הגורם בארץ, אם מקובל עליו כי תחתמו בפני נוטריון מקומי במקום בפני הקונסול.
    בשני המקרים, מוטלת עליכם האחריות לספק את המסמכים הדרושים.
    הקונסול ישמש כעד ויאשר את חתימתכם לפי מספר דרכון בלבד.
    לשם קבלת השרות המצוין מעלה, יש לקבוע פגישה אישית מראש בטלפון 04-4399514
    או באמצעות האי-מייל: consular@wellington.mfa.gov.il
    לפגישה המתואמת מראש, עליכם להביא עמכם
    · את המסמכים לחתימה (לא חתומים! עליכם לחתום בפני הקונסול).
    · דרכון ישראלי
     
    · כסף מזומן (17 דולר ניו זילנדי עבור כל מסמך) – התשלום ייעשה במקום
     
    תעודות יושר
    אדם אשר שהה בישראל תקופת מסויימת ונדרש על-ידי שלטונות מדינה אחרת, או על-ידי מוסד זר, להמציא תעודה בדבר היעדר רישום פלילי / תיקים תלויים ועומדים (תעודת יושר) – רשאי להגיש בקשה למשטרת ישראל באמצעות נציגות ישראל
    על פי החוק, אין מוסרים תעודה זו לידי המבקש כי אם מעבירים אותה לגורם הרשמי הדורש
    את התעודה מנפיקה משטרת ישראל
    יש לקבוע פגישה אישית מראש בטלפון: 04-4399514
    או באמצעות האי-מייל: consular@wellington.mfa.gov.il
    לפגישה עליכם להביא עמכם:
    · דרכון ישראלי
    · 12 דולר ניו זילנדי במזומן עבור חותמת ה"אפוסטיל"
    ·   מעטפת Track and Trace בגודל A4, אשר שולמה מראש.
    תהליך זה לוקח בין 4-6 שבועות
     
     
    ויתור על אזרחות ישראלית
    הליך ויתור על האזרחות הישראלית מיועד לאזרח ישראלי השוהה בחו"ל ומבקש לוותר על אזרחותו מכל סיבה שהיא. התהליך מתבצע על-ידי מילוי טופס הצהרה על הרצון לוותר על האזרחות בצירוף מסמכים רלוונטיים ובקשה למשרד הפנים להעניק את הסכמתו לכך.
    חשוב לציין, כי ההחלטה אם לאשר ויתור על אזרחות נתונה בלעדית בידי שר הפנים או מי שהוסמך על ידו וכל עוד לא ניתנה הסכמה זו, נותר מוסר ההצהרה אזרח ישראלי. יש לקחת בחשבון שקיימים מקרים בהם מוצא השר לנכון, מסיבות שונות, שלא לאשר את הוויתור על האזרחות
    הגשת בקשה לויתור על אזרחות ישראלית חייבת בנוכחות אישית בהתייצבות אישית (במקרה ומדובר בקטין, נוכחות שני ההורים הינה חובה) במחלקה הקונסולרית בנציגות ע"מ לעבור ראיון מול הקונסול
    ע"מ להגיש בקשה לויתור אזרחות ישראלית, עליכם לסגור מעגל חיים במרשמי משרד הפנים ולוודא שפרטיכם האישיים מעודכנים למצבכם הנוכחי (מצב אישי / שם / ילדים וכדומה)
    יש לקבוע פגישה אישית מראש בטלפון - 04-4399514
    או באמצעות האי מייל: consular@wellington.mfa.gov.il
    ע"מ להגיש בקשה לויתור על אזרחות ישראלית, עליכם להביא עמכם :לפגישה שתיאמתם מראש את הטפסים הבאים:
    הצגת אישור על אזרחות אחרת הינה חובה (דרכון זר / תעודת התאזרחות)
    לבגיר - מילוי טופס "הצהרת ויתור על אזרחות ישראלית לבגיר
    לקטין – מילוי טופס "הצהרת ויתור על אזרחות ישראלית לקטין
    חשוב להגיע עם טופס מלא בכל הפרטים הנדרשים
    תשלום אגרה בהעברה בנקאית לחשבון הנציגות
    אם תזדקקו להציג תעודה זו בפני מוסדות רשמיים מלבד ישראל, עליכם להוסיף 12 דולר ניו זילנדי נוספים עבור חותמת ה"פוסטיל". ניתן לשלם את האגרה בהעברה בנקאית לחשבון הנציגות.
    הורה יכול לכלול בבקשתו את ילדיו הקטינים.
    לידיעתכם, ויתור אזרחות בין הגילאים 14 עד 26 נתון להחלטת משרד הפנים ומנהל גיוס.
    במידה ויש התנגדות מנהל גיוס לויתור האזרחות, יוכל האזרח לפנות שוב בבקשה לויתור אזרחות בהגיעו לגיל שיצוין בהחלטת משרד הפנים ומנהל גיוס.
    בסעיף ההצהרה, בתחתית הטופס "הצהרת ויתור על אזרחות ישראלית" בה מתחייב החותם לפני כל שימוש בדרכונו הישראלי לבדוק מול הנציגות אם אזרחותו טרם בוטלה.
    תהליך ויתור על אזרחות ישראלית אורך כחצי שנה. אנא התאזרו בסבלנות.
     
  •  

  •