Raoul Wallenbergutställning

Minister inviger utställning i Tel Aviv

 •    
  ​Utställningen "To me there´s no other choice – Raoul Wallenberg 1912–2012" visas på Beit Bialik i Tel Aviv från den 31 augusti till den 20 september.
 •  
   
  ​Demokratiminister Birgitta Ohlsson inviger idag den nya Wallenbergutställningen To me there’s no other choice – Raoul Wallenberg 1912-2012 i Tel Aviv. Utställningen kommer att visas till den 20 september.
   
  Raoul Wallenberg skulle i år ha fyllt 100 år vilket uppmärksammas på många platser runt om i världen. I Sverige har vi nyss sett invigningen av Wallenbergs portfölj på bänken utanför Utrikesdepartementet. Den gången närvarade bland annat Fredrik Reinfeldt och Raouls syster Nina Lagergren. Reinfeldt beskrev Wallenberg med orden:
   
  ”Han kämpade för grundläggande värderingar och alla människors lika värde, mot ondskan men också mot likgiltigheten. Raoul Wallenberg hade styrkan som krävs för att inte vända bort blicken och är en inspiration för alla som just nu samlar mod för att trotsa totalitära regimer”
   
  Utställningen som nu invigs i Israel har tidigare visats i bland annat Washington DC, New York och Moskva. Senare i år kommer utställningen till Sverige. Det ser vi fram emot! 
   
 •