President Peres träffar EU:s Ashton

Ashton möter Peres

 •   "Över 70 raketer mot Israel"
 •    
  ​President Peres: ”Samtidigt som vi sitter här sitter även en miljon människor, mödrar och barn, i skyddsrum för att de blir beskjutna.
 • Foto:GPO
   

  President Peres tog i dagarna emot Catherine Ashton, EU:s höga representant för utrikes frågor och säkerhetspolitik i Jerusalem och öppnade mötet med att berätta om den pågående situationen:

   

  ”Samtidigt som vi sitter här sitter även en miljon människor, mödrar och barn, i skyddsrum för att de blir beskjutna. Ingen i Europa, Asien, Amerika eller någon annanstans skulle acceptera det som händer dag efter dag. Vi har uppträtt med stort tålamod. Vi vill inte att någon dör i Gaza, men ingen i världen kan acceptera den nuvarande situationen. Som jag ser det är två av vår tids viktigaste frågor att få ett slut på den blodiga situationen här och stoppa hotet från Iran. Både för deras skull och för  vår”.
   
  Mellan den 22 – 24 oktober 2012, har terroristorganisationen Hamas på Gazaremsan, intensifierat sin raketbeskjutning mot Israel. Under denna period har 77 raketer och granater avfyrats av vilka 68 landade på israelisk mark. Dessutom lyckades det israeliska försvarssystemet Iron Dome, stoppa 8 raketer som var riktade mot israeliska städer.
   
  Fyra civila israeler skadades av raketer, två allvarligt och en person fick lättare skador. Ett flertal hus skadades och skolorna i flera regioner i områdena som besköts hölls stängda.
   
  Utrikesminister Lieberman som även han träffade Ashton, tackade, för EU:s beslut angående sanktioner mot Iran. Israel uttryckte också sin tacksamhet för beslutet angående ACAA-avtalet vilket innebär att Israels standard för medicinska produkter nu erkänns i alla EUs medlemsländer, vilket kommer att öka handeln mellan israeliska företag och EU.
   

   

   

   

   
 •