Obama landar

Snart landar President Obama i Israel

 •   Snart landar President Obama i Israel
 •    
  Se webbsändningarna direkt från Ben Gurion-flygplatsen
 •  
   
  President Obamas besök till Israel bekräftar den långa och mångsidiga relationen mellan Israel och USA. Dessa relationer har sina rötter i de båda ländernas delade värderingar och gemensamma intressen.
  Staten Israel och Israels folk vet att USA alltid kommer att stödja Israel vad gäller landets säkerhet. Tillsammans är vi två nationer som arbetar för att förhindra att Iran utvecklar kärnvapenkapacitet och för att fördöma dem som försöker förfalska historien och den 3000 år långa judiska närvaron i landet Israel.
  USA:s stöd och samarbete genom gemensamma försvarsprojekt ger Israel möjligheten att försvara sig självt. Obamas besök är ett kraftfullt budskap om vänskap som vittnar om det starka allians som finns mellan våra nationer.
  Vissa försöker identifiera och framhäva skillnaderna mellan oss men den sanna verkligheten visar hur nära varandra vi står. Det är en obrytbar allians som inte endast rotas i våra gemensamma säkerhets- och ekonomiska intressen, men även våra gemensamma värderingar och intressen.
  Vi är stolta när vi nu välkomnar president Obama till Israel för att belysa vänskapen mellan våra två nationer – en vänskap som i dag är starkare än någonsin.
   
  Se direktsändningar från president Obamas besök
  Onsdag 20 mars 2013
  12.00 (lokal tid) Mottagningsceremoni i samband med att president Obama landar på Ben Gurion-flygplatsen
  16.00 (lokal tid) Mottagningsceremoni vid presidentens residens
  Torsdag 21 mars 2013
  19.45 (lokal tid) Middag vid president Peres residens
   
  Detta är bara några av tiderna att hålla reda på, vi kommer att kontinuerligt tillhandahålla information om besöket.
   
 •