Min mors tystnad

Lizzie Doron åter på svenska

 •   Min mors tystnad
 •    

  Lizzie Doron är född 1953 och en av Israels mest uppmärksammade författare. Nu är hennes andra bok, i en trilogi, översatt till svenska och ges ut på Weyler förlag.
 •  
   
  Lizzie Doron
  Lizzie Doron är född 1953 och en av Israels mest uppmärksammade författare. Hon lever i Tel Aviv med sin familj, en stad som hon tillfälligt lämnade som 18-åring för livet på en kibbutz.

  Varför kom du inte före kriget? är den första boken i en självbiografisk trilogi och handlar om relationen till hennes mamma. Boken läses i alla israeliska skolor och har tilldelats såväl inhemska som internationella priser.
  Min mors tystnad, hennes nya bok om fadern, blev en oerhörd succé i Israel.
   
  Min mors tystnad
  »Vem är min far? Var är min far?«
  I hela sin barndom på 50- och 60-talen ställde Lizzie Doron de frågorna till sin mor som vägrade att svara. Ingen annan svarade heller i kvarteret i utkanten av Tel Aviv där det bara bodde överlevande från förintelsen. Först i vuxen ålder och långsamt, bit för bit, fick Lizzie Doron reda på sanningen om sin far. Det var en lika glädjande som chockerande upptäckt för henne att han stått henne mycket närmare än hon någonsin hade kunnat tro.
   

  Läs ett kapitel ur boken

   
 •