Konferens

Just nu: ledarskapskonferens i Haifa

 •   Just nu: ledarskapskonferens i Haifa
 •    
  ​Den 3-8 november hålls en internationell kvinnlig ledarskapskonferens i Israel.
  Konferensen, som anordnas i samarbete med FN Women och FN:s utvecklingsprogram (UNDP), är den 28:e i ordningen. Den kan ses som ett forum för möte och dialog mellan globala ledare, med särskilt fokus på jämställdhet och kvinnors egenmakt.
 • Foto: MCTC
   
  De 50 deltagarna, som kommer från hela världen, inkluderar ministrar från Burkina Faso, Costa Rica, Rumänien, Papua Nya Guinea  och Samoa, riksdagsledamöter, forskare och ledande företrädare för FN-organ och internationella hjälporganisationer. Deltagarna kommer bland annat:
   
  -          Identifiera prioriterade områden som bidrar till ökad delaktighet för kvinnor och flickor.
  -          Undersöka och analysera kvinnliga ledares roll i beslutsfattande på alla nivåer, samt rekommendera strategier och alternativ för att forma framtiden för demokratiska samhällen.
   
  -          Diskutera framsteg som gjorts, och de brister som fortfarande finns, i genomförandet av millenniemålen utifrån ett genusperspektiv.
   
  Konferensen öppnade igår söndag den 3 november på Krieger Center for Arts i Haifa. I invigningsceremonin deltog den verkställande direktören för FN: s befolkningsfond (UNFPA), Israels minister för Kultur och Idrott Limor Livnat, och borgmästaren i Haifa.
   
  Konferensen sponsras av Golda Meir Mount Carmel International Training Center (MCTC), en institution under MASHAV – Israels byrå för internationellt utvecklingssamarbete vid utrikesministeriet.