Israels ambassad invigs officiellt
 •    

  Minister Ewa Björling inviger officiellt Israels nya ambassad. Ministern passade samtidigt på att uppmärksamma den minnesplakett som finns på ambassaden för Raoul Wallenbergs och andras insatser för att rädda ungerska judar under Andra världskriget.

  Bilden: Minister Ewa Björling och Ambassadör Benny Dagan 

 •  
   

  Pressmeddelande:

  Israel inviger sin nya sverigeambassad - i närvaro av Sveriges Handelsminister Ewa Björling

   
  Den 13 Juni kl 14 .00 inviger Israel sin nya ambassad på Strandvägen 58  i Gamla Skogsinstitutet. Israels diplomatiska representation har legat på Östermalm sedan Sverige och Israel upprättade diplomatiska relationer år 1950.
  De äldsta delarna av den nya ambassadbyggnaden är från 1733. På den tiden var huset bostad för Överjägmästaren som ansvarade för kungens jaktmarker på Djurgården. När Kungen slutade jaga på Djurgården 1829 flyttade Skogsinstitutet in i lokalerna där de stannade tills Livrustkammaren tog över huset 1916.
  Det har nu gått över 5 år sedan Statens Fastighetsverk på uppdrag av Svenska UD identifierade Gamla Skogsinstitutet som lämplig lokal för Israels ambassad. Huset har nu genomgått en varsam renovering, där alla kulturhistoriskt intressanta detaljer bevarats från tiden för ombyggnad till skola vid mitten av 1800-talet.
   
  Ambassadör Dagan vill med denna invigningsfest tacka den nuvarande och den tidigare regeringen för deras benägna bistånd med de nya lokalerna.
   
  Invigningen kommer att ske i närvaro av Sveriges Handelsminister Ewa Björling.

   

  >>>Svenska Dagladet 14/6-12

   
 •