Israel klagar till FN om raketbeskjutningen från Gaza

Israel klagar till FN

 •   20 raketer under de senaste 3 veckorna
 •    
  ​Buss träffad av raket april 2011
 •  
   

  Klagomål till FN om raketbeskjutningen från Gazaremsan

  av Ambassadör Haim Waxman

   

  För tredje gången under den senaste veckan, vill jag skriftligen uttrycka Israels allvarliga oro över den dagliga raketbeskjutningen från Gazaremsan.
   
  Den 1 februari, mitt under ert besök, avfyrade terrorister från Gaza, 7 raketer mot israeliska samhällen under loppet av en timme. Dessa raketer exploderade nära staden Sderot och tvingade tusentals israeler att tillbringa kvällen i skyddsrum. Bara under de senaste tre veckorna har fler än 20 raketer och granater avfyrats mot israeliska städer och samhällen.
   
  För varje raket som faller ökar den explosiva potentialen för konflikt. Säkerhetsrådet måste ta itu med de faror som dessa kontinuerliga attacker innebär, på största allvar.

  Israel förväntar sig att Säkerhetsrådet och alla ansvarsfulla medlemmar i det internationella samfundet, fördömer raketbeskjutningen från Gaza utan dröjsmål. Vi förväntar oss också att President Abbas, och andra ledare i den Palestinska myndigheten, höjer sina röster och fullföljer sina förpliktelser om att avsäga sig terrorismen.
   
  Israel anser att Hamas terroristorganisation helt är ansvarig för alla attacker från Gaza där de, de facto, har kontrollen. Israel har utövat och kommer att fortsätta att utöva sin rätt till självförsvar för att vidta alla nödvändiga åtgärder för att försvara sina invånare.
   
   
      
 •