Handelsavdelningen

Handelsavdelningarna i Norden

 •  
   
  Handelsavdelningen är representant för Israels Ministry of Industry, Trade & Labor här i Sverige. Vi arbetar i nära sammarbete med Israel Export Institute, Handelskammarna, Israel Manufacturers Association och The Israeli Advanced Technology Industries.
  Vårt övergripande mål är att utveckla och stärka handelsförbindelser och ekonomiska band mellan Israel och de skandinaviska länderna. Arbetet leds av vår Country Manager Roberth Friedman.
  Handelsavdelningen erbjuder en mängd kostnadsfria tjänster till företag och enskilda personer som önskar göra handel med Israel. Exempelvis hjälper vi till med förfrågningar från organisationer och företag som vill expandera sin verksamhet och öka handelsförbindelserna mellan Israel och Sverige. Vi organiserar ett antal projekt i en rad olika sektorer i syfte att främja och underlätta affärsmöjligheter mellan de två länderna, samt affärsdelegationer både till och från Israel. Vi underlättar och samordnar möten mellan svenska och israeliska företag  nationella och internationella utställningar inom en rad olika branscher.
  Genom fokus på de starka sidorna inom både den svenska och israeliska marknaden arbetar handelskontoret för att utveckla strategiska och bilaterala partnerskap, samt identifiera nya spännande möjligheter för samarbete inom näringslivet och handeln.
   
  Vårt fokus är uppdelat i flera olika områden;
   
  High Tech – ICT, Ny Media
  Under de senaste två decennierna har Israel blivit världsberömt för sin innovation, och Israels högutbildade och kvalificerade arbetskraft anses vara i klass med vad som efterfrågas i det högteknologiska centrat i Silicon Valley, Kalifornien. Många av de bästa multinationella företagen har redan erkänt Israels möjligheter genom att öppna dotterbolag eller forsknings- och utvecklingscentra i Israel (över 200st).
   
  Aktiviteter: Underlätta möten mellan svenska och israeliska företag på Mobile World Congress (MWC) och IBC. Främjande av israeliska händelser såsom HTIA konferensen (High Tech Industry Association).
   
  Life Sciences – Pharma, Biomedicin och Medicinteknik
  Innovationstakten och tillväxten inom Israels Life Science-sektor har varit enastående och utgör en av landets mest imponerande möjligheter till ekonomisk och industriell expansion. På grund av akademisk excellens, en välutbildad arbetskraft, entreprenörsanda och banbrytande tekniska innovationer, har Israel snabbt utvecklats till att bli en erkänd världsledande aktör för genombrott inom medicinsk utrustning, bioteknik och läkemedel. Israel anses vara den näst största leverantören av medicintekniska lösningar i hela världen och är i framkant vad gäller medicinsk innovation.
   
  Aktiviteter: Underlätta möten mellan svenska och israeliska företag på Medica i Tyskland. Främjande av svenska delegationer till Israel Biomed i Tel Aviv.
  Cleantech – Vattenteknik, Hållbar energi (vind-, sol- & vågenergi)
  Sedan Staten Israel bildades 1948 har stora ansträngningar gjorts inom energieffektivisering samt att man har utvecklat innovativa, alternativa och hållbara lösningar för att bekämpa landets brist på naturresurser. Den israeliska industrin inom hållbar energi betraktas idag som en global pionjär tack vare banbrytande tekniska innovationer inom områden som solenergi, jordvärme, biomassa, samt vind-och vågenergi. 
  Israel har även utvecklat världsledande tekniska innovationer inom vattenindustrin, särskilt inom områden som avsaltning, droppbevattning och vattensäkerhet.
  Anmärkningsvärt är att Israels totala vattenförbrukning förblivit nästan densamma sedan 1964, trots en växande befolkning och jordbrukssektor. Denna bedrift har möjliggjorts genom ökad effektivitet och teknisk innovation. Israel återanvänder nästan 75% av avloppsvatten inom jordbruket. Israels expertis inom områden som vattensäkerhet, vattenförvaltning, läcksökning och förebyggande återgärder är av allt större betydelse för den brittiska industrin.
  Aktiviteter: främjande av israeliska evenemang som WATEC, Eliat Eilot. Bistånd. Israeliska Cleantech företag som vill komma in eller redan befinner sig på den svenska marknaden.
  Gå gärna med vår LinkedIn grupp The Israeli Vikings
  För mer information om israelisk handel och ekonomi, besök vår hemsida
   
   
  Roberth Friedman, Country Manager
  +46 8-528 065 82
  ​​
   
  Välkommen att kontakta oss på följande adresser:
  Sverige:     Israels Ambassad, Handelsavdelningen
                     Box 14006
                     104 40 Stockholm
                      Tel: 08-528 06 580
                      Fax: 08-660 44 06
                      E-post:  roberth@israeltrade.gov.il

   

   

   
 •