Turism

Turism

 •    

   

   

  Trots att Israel geografiskt sett är ett relativt litet land finns här mycket att se och göra.​

 • icon_zoom.png
  Galiléen Galiléen
  Foto: Sarah Lederhaendler
   

  ISRAEL - ETT TURISTLAND FÖR ALLA

   
  Israel, Bibelns förlovade land, är ett modernt och levande land vars rötter och historia förknippas med några av världshistoriens mest omvälvande ögonblick. Israel är ett mikrokosmos av såväl skilda landskap som kulturer. Trots att Israel geografiskt sett är ett relativt litet land (mindre än Småland) finns här mycket att se och det är endast några timmars resa mellan skogarna i norr och ökenlandskapet i söder, kusten i väster och Döda havet i öster. Mindre än en timmes resväg från folkvimlet i Jerusalem ligger den tysta och ödsliga öknen, och ytterligare en halvtimmes väg breder Medelhavet ut sig. Här kan man simma i fyra hav, vandra i öknen, åka skidor nerför snöklädda bergstoppar och besöka världens lägsta punkt i Döda havsområdet. Dagens Israel är ett land där städer, byar, bondgårdar, stora skogar, framgångsrika industrier och företag har vuxit fram på områden som en gång i tiden var öken och träskmark. Var man än reser i Israel gör sig historien och naturen ständigt påmind. Det som gör Israel unikt är mångfalden och kontrasterna – att så mycket ryms inom ett område som är så litet.
   
   
  Jerusalem - Israels huvudstad
  Jerusalem, Israels huvudstad, den HeligaStadeNnär en stad som är starkt präglad av mötet mellan det antika och det moderna samt det heliga och det världsliga. Världens tre stora monoteistiska religioner är nära förbundna med Jerusalem och staden välkomnar den ström av pilgrimer av olika trossamfund som ständigt söker sig till Israels vackra huvudstad och dess helgedomar. Historien har starkt präglat den vackra staden som är full av platser


  Tel Aviv - Staden som aldrig sover
  Tel Aviv vid Medelhavet är Israels kultur- och affärscentrum och den vita staden är världsberömd för sin vackra arkitektur i Bauhausstil (listad som världsarv av UNESCO). Idag bor det nästan 400 000 människor i Tel Aviv-Yafo. Varje år kommer ca en halv miljon turister som har upptäckt ”stadens om aldrig sover”. För den som är intresserad av kultur är detta en skattkammare. Här finns över 15 museer och 40 privata gallerier. Israels filharmoniska orkester, Israels kammarmusikorkester och Israels opera hör hemma här. Det finns tre stora teatrar – Habima, Cameri och Beit Lessin och ett antal mindre. De två ledande danssällskapen i Israel; Bat Sheba Dance company och The Israel Ballet är baserade i Tel Aviv. Årligen ordnas det över 70 festivaler här. 

  Det finns så många möjligheter till nattliv med kultur- musik, baret och restauranger, så många evenemang och festivaler året runt, särskilt under sommaren och så många människor från hela landet och hela världen som kommer för att njuta av vad Tel Aviv har att erbjuda. Det är verkligen ”staden som aldrig sover”. Vid vilken timme som helst på dygnet ser man människor ute på gatorna som tillbringar sin kväll eller natt på en av stadens många barer eller läppjar en latte på något av kaféerna som har öppet dygnet runt.
   
  Tel Aviv – sol, bad och lek
  I likhet med Rio de Janeiro och Nice är Tel Aviv mer än bara en stad då detta levande metropol ligger precis vid stranden. De milslånga vita sandstränderna kantas av hotell i världsklass och bara några hundra meter ut från strandkanten ligger segelbåtar och guppar i det varma Medelhavet. Det här är staden som har allt erbjuda; museer, kulturevenemang, rockkonserter, restauranger och kaféer och ett varierande nattliv.
   
   
  Eilat - turistmålet vid Röda havet
  Semesterparadiset Eilat ligger på Israels sydspets vid Röda havet. Eilat är omgivet av röda sandstensberg. Med omkring 359 soldagar om året och en konstant havstemperatur på 24 grader är Eilat ett riktigt sol- och badparadis och är ett mycket omtyckt semestermål för skandinaver, bl a för det varma klimatet under vintermånaderna i Europa. Här vid röda havets strand finns det mycket att göra och se för såväl den äventyrslystne som för den som söker avkoppling. Eilat bjuder på kristallklart vatten med färggranna korallrev och en mängd äventyr och sporter att pröva på.

   

  >>>Israeliska Statens Turistbyrå - för mer information och för beställning av turistinformation

   

  >>>Come find the Israel in you

   

   

   

   

   
 •  
 •