Πρέσβης

Γνωρίστε την Πρέσβειρα

 •   κα. Γιαέλ Ραβία Τζατόκ
 •    

  ​H Γιαέλ Ραβία Τζατόκ διορίστηκε ως Πρέσβειρα του Κράτους του Ισραήλ στη Δημοκρατία της Κύπρου, τον Αύγουστο του 2015.

 •  
   

  Η Γιαέλ γεννήθηκε στο Ισραήλ και είναι παντρεμένη με τρία παιδιά.

  Διορίστηκε ως Πρέσβειρα του Κράτους του Ισραήλ στη Δημοκρατία της Κύπρου, τον Αύγουστο του 2015.
   
  Εντάχθηκε στο Ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) ως δόκιμη το 1988. Υπηρέτησε ως Πρόξενος στο Σάο-Πάολο, Βραζιλία (1992-1996), όπου και έτυχε αναγνώρισης από το ΥΠΕΞ ως «Εξέχουσα Διπλωμάτης της χρονιάς 1995».
   
   Έχει διατελέσει Γενικός Πρόξενος στο Χιούστον του Τέξας (2002-2005). Κατά την διάρκεια της θητείας της το προξενείο έτυχε τιμητικής διάκρισης από το ΥΠΕΞ ως «εξαίρετη ομάδα της χρονιάς 2003».
  2006-2007 - Επικεφαλής του τμήματος ΜΜΕ, ενεργώντας ως εκπρόσωπος του Υπουργείου για τα Ισραηλινά Μέσα Ενημέρωσης.
   
  Από το 2008 και μετά, υπηρέτησε στο ΥΠΕΞ ως Προϊσταμένη του Γραφείου Οικονομικών Υποθέσεων Μέσης Ανατολής. Με αυτή την ιδιότητα, έχει ασχοληθεί με την προώθηση των οικονομικών σχέσεων του Ισραήλ με χώρες της Μέσης Ανατολής, σε συνεργασία με την επιχειρηματική κοινότητα και οικονομικούς θεσμούς, τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα, διεθνείς οργανισμούς, πρεσβείες, τα αρμόδια υπουργεία και κυβερνητικές υπηρεσίες. Ήταν επίσης υπεύθυνη για την προώθηση των οικονομικών και πολιτικών σχέσεων με την Παλαιστινιακή Αρχή. Ασχολήθηκε με την Ισραηλινή οικονομική πολιτική σε σχέση με την Ιουδαία, τη Σαμάρεια και τη Λωρίδα της Γάζας, σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τους αρμόδιους Ισραηλινούς και Παλαιστίνους κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς ομολόγους.
   
  Το 2013 τιμήθηκε με το βραβείο Αριστείας του γεν. Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών, για τον πρωταρχικό και ηγετικό της ρόλο στο στρατηγικο-οικονομικό σχέδιο, για την μετατροπή του Ισραήλ σε χώρα-διάδρομο για την περιφερειακή εμπορική κίνηση με τις γειτονικές χώρες του Ισραήλ.
   
  Σε πρόσφατες στρατιωτικές κρίσεις (2006-2014), η Γιαέλ διαδραμάτισε ηγετικό ρόλο στην εμπλοκή του Υπουργείου στην Ισραηλινή ανταπόκριση στις ανθρωπιστικές ανάγκες στο έδαφος, συμβουλεύοντας το Υπουργείο σχετικά με τις συνιστώμενες πολιτικές και δράσεις.
   
   Ήταν υπεύθυνη της Αρχής για το στάτους των γυναικών στο ΥΠΕΞ (2006-2009). Έχει επίσης υπηρετήσει ως εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ στην Συμβουλευτική Επιτροπή της Αρχής για την Πρόοδο του Καθεστώτος των Γυναικών στο Γραφείο του Πρωθυπουργού.
   
  2000-2001 - υπηρέτησε ως εκλελεγμένη πρόεδρος της επιτροπής υπαλλήλων στην Ισραηλινή Διπλωματική Υπηρεσίας, υποστηρίζοντας την αριστεία στην διπλωματική υπηρεσία.
   
  Συμμετείχε σε πολλές διπλωματικές αντιπροσωπείες σε διεθνή φόρα και διαλόγους.
   
  Κάτοχος πτυχίου MA cum laude από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο στη Γεωγραφία και Πολεοδομικές Μελέτες και πτυχίου ΒΑ από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο στη Γεωγραφία, Κοινωνιολογία και Ανθρωπολογία.