Idan Raichel Project Rovaniemellä

Idan Raichel Project esiintyy Rovaniemellä

 •    
  ​Israelin popmusiikkitaivaan kirkkain tähti esiintyy Suomessa.
 • icon_zoom.png
  Idan Raichel Project performs in Rovaniemi Idan Raichel Project performs in Rovaniemi : Idan Raichel Project
   
   
  The Idan Raichel Project ponnahti maailman musiikkinäyttämölle vuonna 2003. Ryhmä muutti Israelin popmusiikin ilmeen ja avasi ”kiehtovan ikkunan nuoreen, suvaitsevaiseen, monietniseen Israeliin, joka oli muotoutumassa kaukana lehtiotsikoista” (Boston Globe).  Idan Raichel, yhtyeen luoja ja vetäjä, aloitti musiikillisen matkansa kutsumalla eri sukupolvia ja etnisiä ryhmiä edustavia muusikoita yhteistyöhön ja laulamaan heprean, espanjan, portugalin, arabian, amharan ja suahilin kielillä.  Tästä yhteistyöstä syntyneet äänitteet, joita on myyty tähän mennessä puolisen miljoonaa, ovat tehneet Raichelista yhden maansa suurimmista musiikillisista läpimurroista viime vuosikymmenellä. The Idan Raichel Project nimitettiin vuoden yhtyeeksi Israelissa 2010 ja laulu ”Mima’amakim” valittiin vuosikymmenen parhaaksi kappaleeksi.
   
  Idan Raichel Projectin uusin albumi Quarter to Six julkaistiin Israelissa maaliskuussa. Tälläkin kertaa Raichel isännöi levyllään huippuluokan artistivieraita, joita ovat saksalainen kontratenori Andreas Scholl, kolumbialainen laulaja-lauluntekijä Marta Gómez, portugalilainen fadolaulaja Ana Moura, Israelin arabivähemmistöön kuuluva laulaja-lauluntekijä Mira Awad sekä malilainen laulaja-kitaristi Vieux Farka Touré, jonka yhteistyö Raichelin kanssa on jo ehtinyt tuottaa yhden menestysalbumin.
   
   
  Idan Raichel Project esiintyy Roovaniemellä Kulttuurikeskus Korundissa lauantaina 20.4. klo 19. Liput 20 euroa ja niitä myy matkatoimisto Nordic Cruises, Rovakatu 15 a 4, Rovaniemi. Lippuja voi myös tilata sähköpostitse os. info@nordiccruises.net tai soittamalla numeroon 040-749 3699 (Tiina Biton).
   
 •