Bodies of kidnapped teenagers found in West Bank 30 Jun 2014

Siepattujen nuorten ruumiit löydetty Länsirannalta

 •    
  Kolmen siepatun israelilaispojan Eyal Yifrahin, Gilad Sha'erin ja Naftali Frenkelin ruumiit löydettiin pitkällisten etsintöjen jälkeen Hebronin kaakkoispuolelta.  Pääministeri Netanyahu: "Hamas on vastuussa - ja Hamas maksaa tästä."
 • icon_zoom.png
  Eyal Yifrah, Gilad Sha'er and Naftali Frenkel z"l Eyal Yifrah, Gilad Sha'er and Naftali Frenkel z"l
   
   

  (Israelin puolustusvoimien tiedottajalta)

  Kolmen siepatun israelilaisnuoren Eyal Yifrahin, Gilad Sha'erin ja Naftali Frenkelin paikallistamiseksi tehtyjen pitkällisten etsintöjen jälkeen löydettiin kolme ruumista alueelta Hebronista kaakkoon, Telemin pohjoispuolelta. Siepattujen nuorten perheisiiin on oltu yhteydessä. Etsintäoperaatio suoritettiin Israelin puolustusvoimien johdolla yhteistyössä Israel Security Agencyn ja Israelin poliisin kanssa.  

  Israelin viranomaiset ovat nimenneet kaksi Hamasin jäsentä pääepäillyiksi sieppaukseen.  Epäiltyjä Marwan Kawasmehia ja Amar Abu-Isaa ei ole nähty kodeissaan Hebronissa sieppauksen jälkeen.

   
 • Virallisia reaktioita

 •  

  Pääministeri Benjamin Netanjahu turvallisuuskabinetin kokouksessa:

  "Suureksi suruksemme olemme tänään löytäneet kolme ruumista.  Kaikki merkit viittaavat siihen, että kyseessä ovat kolmen siepatun nuoremme Eyal Yifrahin, Gilad Sha'erin ja Naftali Frankelin ruumiit.

  Heidät siepattiin ja murhattiin kylmäverisesti.  Hamas on vastuussa tästä ja Hamas saa maksaa. 

  Koko juutalaisen kansan puolesta haluan lausua heidän perheilleen, että olemme syvästi suruissamme ja että koko kansakunta itkee teidän kanssanne.  Olkoon näiden kolmen nuoren muisto siunattu."


  Presidentti Shimon Peres julkisti seuraavan lausunnon: 

  "Koko Israel kumartaa päänsä tänään. 18 päivän ajan toivoimme ja rukoilimme, että löytäisimme pojat elossa ja hyvinvoivina. Näiden katkerien uutisten myötä Israel suree heidän ennenaikaista kuolemaansa. Suuren surumme keskellä olemme edelleen sitoutuneet rankaisemaan terroristeja lujalla kädellä. Päättäväisyytemme taistelussa terroria vastaan vain kasvaa ja tulemme varmistamaan, että tällainen murhanhimoinen raivo ei uskalla enää nostaa päätään.
  Tänä vaikeana hetkenä haluan ilmaista lämpimän tukeni Naftalin, Giladin ja Eyalin äideille, isille ja muille perheenjäsenille, jotka kasvattivat lapsensa vakaumuksella ja istuttivat heihin rakkauden kansaansa ja maahansa."


  Tuleva presidentti Reuven Rivlin: "Se, mitä pelkäsimme, on toteutunut.  Pelkomme oli syvä, mutta kannoimme sydämissämme toivoa siitä, että jopa murhanhimoiset terroristit säästäisivät nuorten hengen.  Tänä vaikeana aikana sydämemme on heidän urheiden perheittensä luona, jotka tulevat aina olemaan sankaruuden ja toivon symboli vaikeina aikoina."