Arkeologiaa Daavidin ajalta

Arkeologiaa Daavidin ajalta

 •   Uudet arkeologiset löydöt todistavat kuningas Daavidin ajasta
 •    
  ​Khirbet Qeiyafan arkeologisilta kaivauksilta on löydetty uskonnon harjoittamiseen liittyvää esineistöä, joiden arvioidaan olevan peräisin kuningas Daavidin ajalta.
 • icon_zoom.png
  Professor Yodef Garfinkel with a model of shrine afound at Khirbet Qeiyafa Professor Yodef Garfinkel with a model of shrine afound at Khirbet Qeiyafa : Hebrew University
   
   
  Khirbet Qeiyafan arkeologisilta kaivauksilta on löydetty uskonnon harjoittamiseen liittyvää esineistöä ja kolme alttaria, joiden arvioidaan olevan peräisin kuningas Daavidin ajalta.
   
  Kyseessä on ensimmäiset alttarilöydöt, jotka todistavat Israelin varhaisten kuninkaiden aikaisesta uskonnon harjoittamisesta Juudan alueella. Esineet poikkeavat kanaanilaisten ja filistealaisten vastaavista, koska niissä ei ole kuvattu ihmisiä tai eläimiä. Heprelaisen yliopiston professori Yosef Garfinkelin mukaan löydöt myös kumoavat väitteet kuningas Daavidista mytologian hahmona.
   
  Khirbet Qeiyafan kaivaukset sijaitsevat n. 30 kilometrin päässä Jerusalemista. Kaivauksille järjestetään kiertokäyntejä vierailijoille, ja se myös vastaanottaa ulkomaalaisia vapaaehtoisia.
   
  Lue lisää:
   
 •