Mashav

MASHAV

 •   Agentschap voor Ontwikkelingssamenwerking
 •  
  Het officiële internationale programma voor ontwikkelingssamenwerking van Israël werd eind 1957 gelanceerd om de kennis en technologieën die de basis vormden voor de snelle ontwikkeling van Israël te delen met andere ontwikkelingslanden. Mashav, de Hebreeuwse afkorting voor Agentschap van Israël voor Internationale Ontwikkelingssamenwerking, vormt onderdeel van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Wat begon als een bescheiden capacity-building programma op een grass-roots niveau toen Israël zelf nog aan het ontwikkelen was, is uitgegroeid tot een uitgebreid programma van samenwerking in de derde wereld. Doel hiervan is het waarborgen van de duurzame sociale, economische en ecologische ontwikkeling.

  Sinds haar oprichting heeft Mashav ongeveer 270.000 cursisten uit ongeveer 132 landen in Israël en in het buitenland getraind en heeft tientallen demonstratieprojecten over de hele wereld ontwikkeld.

  De prioriteiten van MASHAV zijn armoede bestrijding, verbeteren van voedselzekerheid, emancipatie van vrouwen en het verbeteren van gezondheid en onderwijs.
   
  Zie de Mashav website​ voor meer informatie.