Yad Vashem Uitreiking Amsterdam

Uitreiking Yad Vashem onderscheidingen

 •    
  Op dinsdag 13 november zijn 24 namen postuum toegevoegd aan de "Rechtvaardigen onder de Volkeren". De uitreiking van Yad Vashem onderscheidingen vond plaats in de Portugese Synagoge te Amsterdam.

  Ceremonie Portugese Synagoge
  ​​De ceremonie in de synagoge werd geopend door het koor van de Portugees-Israëlitische Gemeente, Santa Servicio. Na het welkomstwoord door Jacques Senior Coronel, voorzitter Collee van Parnassim van de Portugees-Israëlitische Gemeente, spraken burgemeester van Amsterdam Van der Laan en Ambassadeur Divon de genodigden toe. Vervolgens werden de vertegenwoordigers geïntroduceerd van de onderscheiden mensen en vertelden over de beweegredenen en risico's voor eigen leven van de mensen die desalniettemin bereid waren Joden in bescherming te nemen en te verbergen voor de Nazi praktijken. Ambassadeur Divon reikte de onderscheidingen uit aan de vertegenwoordigers van de geëerden. 

  Over Yad Vashem (יד ושם)
  Yad Vashem betekent "een gedenkteken en een naam" en de naam is ontleent aan het bijbelboek Jesaja. Het instituut, gevestigd in Jeruzalem, is een overheidsinstelling voor oorlogsdocumentatie. Aan allen die de onderscheiding "Rechtvaardigen onder de Volkeren" ontvangen wordt een oorkonde en een medaille uitgereikt. Ook wordt hun naam bijgeschreven op de "Eremuur" in de "Tuin der Rechtvaardigen" van Yad Vashem in Jeruzalem.

  Bekijk de foto's op onze facebook pagina: Foto's Dirk P.H. Spits
  ​​​​
 • icon_zoom.png
  Yad Vashem Ceremonie Amsterdam Yad Vashem Ceremonie Amsterdam : Dirk P.H. Spits
  Fotograaf: Dirk P.H. Spits
   

   
 •  
PrinterversiePrinterversie
  
E-mail to a friend
  
Bookmark and Share