Israeli Style Wijnavond

Israeli Style Wijnavond

 •   Culinaire avond bij restaurant Ron Blauw
 •    
  Op maandagavond 11 juni 2012 vond in restaurant Ron Blauw een ‘Israeli style’ wijnavond plaats. Deze culinaire bijeenkomst werd georganiseerd door Winelife en ondersteund door de ambassade van Israël. Op het menu: 7 overheerlijke gangen en een fijne selectie wijnen uit Israël.
   
  Bij binnenkomst werden de gasten ontvangen met een glimlach en een mousserende  wijn, Gamla Brut, van het Golan wijnhuis. Onder het genot een aperitief en een aantal amuses konden de gasten acclimatiseren van de regenachtige reis naar het restaurant toe.
   
  Na het welkomstwoord door Winelife verschenen de eerste voorgerechten, vergezeld van de White Tulip van Tulip Winery, een fijne, lichte wijn en een prima starter.
  In de tussentijd gaf onze Israëlische sommeliere, Mw. Hadas Sharon een kleine introductie van de Israëlische wijn en de ontwikkeling die het in de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.
   
  Vervolgens werden bij het menu de Blanc du Castel en de Domaine du Castel geschonken, gevolgd door de Barkan Classic, Merlot & Argeman van Barkan winery, Enigma 2008 van Margalit winery, en de Sha’al Gewurtztraminer 2008 van Carmel winery. Tot slot mochten de gasten bij de desserts genieten van dessertwijn Judea Heights late Harvest 2009 Hevron Heights, uit de Judea bergen.
   
  Al met al een geslaagde avond en een goede introductie van Israël als wijnland! Veel van de genoemde wijnen worden al vertegenwoordigd door lokale importeurs; zoals, Witrozerood.nl, Vinites en Intercaves. Mocht u geïnteresseerd zijn in distributie van Israëlische wijn, dan horen wij dat graag. Neem hiervoor contact op met Tamara van Seijen via+31 (0)70 3760 514.
   
   
  Enkele opmerkingen van de gasten over de ‘Israeli style’ wijnavond op social media: 

   ‘Gerecht met aardappel|merg|zuring|oester en de ‘C’ van #Castel vinden we helemaal niet vervelend erbij, en dat allemaal 
  @ronblaauw
   
   ‘De Margalit Enigma. Goede Bdx blend fruitjes tannientjes Prima #Israelisch sap goed te doen bij bbq rib van @ronblaauw
   
  ‘Eten van #ronblaauw, wijn uit Israël #feestopmaandag
 •  
   
 •  
PrinterversiePrinterversie
  
E-mail to a friend
  
Bookmark and Share