InnovationDayNL-IL

Innovatie Dag Nederland-Israël 2014

 •  
   
  ​​In samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en het Ministerie Economische Zaken organiseert de Ambassade van Israël op dinsdag, 10 juni a.s. de eerste Nederlands-Israëlische Healthcare Innovatie Dag. Onder het thema “Healthcare Solutions voor een vergrijzende samenleving: Hoe kunnen wij gezond ouder worden ondersteunen – een innovatieve benadering?” zullen Nederlandse en Israëlische partijen bij elkaar komen.​
   
 •  

  ​Het handhaven en verbeteren van de levenskwaliteit van een vergrijzende bevolking, terwijl de gezondheidszorg betaalbaar dient te blijven en er voldoende personeel is, is een van de ‘grote uitdagingen’ van onze tijd. Uiteraard is het ook een kans voor zowel de Nederlandse als de Israëlische kenniseconomie, en de life sciences & health sector in het bijzonder. Innovaties in life sciences & health kunnen helpen om deze uitdaging aan te gaan, en deze innovaties zullen ongetwijfeld gretig aftrek vinden in de gezondheids en zorgsector, een van de grootste en snelst groeiende markten in de wereld.

  Life Sciences & Health en High Tech Systems & Materials zijn twee van de sectoren waarin Nederland wereldwijd uitblinkt. Israël staat het land met de ondernemende cultuur, actieve hightech omgeving, en de sterke gezondheidszorg IT-infrastructuur en onderzoek in de geneeskunde heeft zich in de wereld gepositioneerd als innovatiecentrum voor de gezondheidszorg. Het is logisch dat de beide landen met haar innovatieve ambities voor het verbeteren van de gezondheidszorg samenkomen om synergiën te creëren.

PrinterversiePrinterversie
  
E-mail to a friend
  
Bookmark and Share