Dansvoorstelling Land Research op Julidans

Dansvoorstelling Land Research

 •   Zoektocht naar het begrip land
 •    
  Dansvoorstelling Land Research: zoektocht naar het begrip land
   
  Het is doodstil in zaal gedurende de 70 minuten dat de voorstelling Land Research van de Israëlische choreograaf Arkadi Zaides aan de gang is. Passend bij het thema van de voorstelling – land in de complexe realiteit van het Midden-Oosten - is de spanning het hele stuk door te voelen. Land Research was te zien in het Bellevue theater in Amsterdam en maakt deel uit van het Julidans festival, dat deze week plaatsvindt.
   
   
  Land Research
  Arkadi Zaides onderzoekt in dit stuk vraagstukken die met het land Israël te maken hebben. In zijn thuisland Israël is land en het bezit van land een belangrijk onderwerp. In Land Research zoeken vijf dansers naar hun persoonlijke relatie met het concept van land. Kunstenaars uit verschillende disciplines hebben hieraan meegewerkt, resulterend in een dans die wordt ondersteund door videobeelden, fotografie en geluid dat grotendeels door de dansers zelf geproduceerd wordt.
   
   
  Over Arkadi Zaides
  De ex-danser van het wereldberoemde Batsheva Dance Company, Arkadi Zaides, begon in 2004 als choreograaf. In zijn werk houdt hij zich bezig met de situatie in Israël.  Zijn vorige voorstelling Quiet is wereldwijd uitgevoerd en ging over het onbegrip tussen Joden en Arabieren in Gaza. Voor meer informatie over Arkadi Zaides, zie www.arkadizaides.com.
   
   
  Concept, choreografie en regie: Arkadi Zaides. Dansers: Raida Adon, Asaf Aharonson, Sva Li-Levi, Yuli Kovbasnyan, Ofir Yudilevitch. Video arrangementen: Daniel Landau. Muziek: Tom Tlalim & Chen Wagner. Licht: Bruno Pocheron
 • Gadi Dagon
   
 •  
PrinterversiePrinterversie
  
E-mail to a friend
  
Bookmark and Share