TAL Aviation Balkans El Alov agent prodaje

El AL imenovao agenta prodaje za Balkan

 •   EL AL imenovao TAL Aviation Balkans za generalnog agenta prodaje kompanije u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini
 •    

  ​Istorija EL AL kompanije počinje kad i istorija države Izrael 1948.godine, kada Vlada Izraela donosi odluku o osnivanju nacionalne aviokompanije koja bi predstavljala vazdušni most i vezu Izraela sa ostatkom sveta.


  1949.godine prvi avion u floti, povezao je Lod (danas poznat kao Ben Gurion aerodrom) sa Rimom i Parizom. Godinu dana kasnije izraelska nacionalna aviokompanija poleće za Najrobi i Johanesburg. 1950.godine pokrenut je trans-atlantski saobraćaj, dok se Tel Aviv i Njujork povezuju uz međusletanje u Evropi. 1980.godine, EL AL uvodi letove iz Tel Aviva za Kairo. Padom čelicne zavese u Evropi 1990.godine, EL AL poleće i za Poljsku, Čehoslovacku, Mađarsku, Bugarsku, Rusiju i druge bivše sovjetske države. Od tog trenutka otvora se puti ka Pekingu, Bangkoku i Hong Kongu u istočnoj Aziji, kao i Delhiju i Bombaju u Indiji. Danas se u ponudi EL AL –a nalaze 44 destinacije širom sveta.


  Putnici iz Beograda, Zagreba, Lubljane, Sarajeva i Podgorice mogu koristiti EL AL letove sa aerodroma u Beču, Frankfurtu, Minhenu, Cirihu i Atini. Takođe, EL AL saobraća iz Budimpešte za Tel Aviv pet puta nedeljno. U Srbiji se karte EL AL aviokompanije mogu nabaviti posredstvom turističkih agencija ili direktno u poslovnici TAL Aviation Balkans.


  Flota aviokompanije EL AL sastoji se od 39 aviona tipa Boeing: sedam 747-400, šest 777-200, dva 757-200, osam 767 (200 I 300) i šesnaest 737 (700 I 800).

  TAL Aviation Balkans je deo kompanije TAL Aviation Group, osnovane u Tel Avivu 1987.godine. Reč je o dinamičnoj firmi koja se bavi zastupanjem aviokompanija širom sveta, omugućavajuci im između ostalog i pristup novim tržistima pod povoljnijim uslovima. Usluge generalnog agenta prodaje obuhvataju podršku klijentima, od call centra do timova prodaje koji pokrivaju preko 40 zemalja. Kompanija TAL Aviation Group je imenovana od strane IATA – e za IBCS/BSP konsolidatora.

  TAL Aviation Balkans je osnovan u decembru 2010.godine i pokriva teritorije Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine. Tim TAL Aviation Balkans ce učiniti sve da na najbolji mogući nacin predstavi EL AL usluge putnicima i turističkim agentima u regionu.

 •  
   
 •