Putopisni serijal o Izraelu na RTV od 2. decembra!

Putopisni serijal "IZRAEL-ZEMLJA MOLITVE I GREHA"

 •   Od 2. decembra 2012. do 6. januara 2013, svake nedelje u 12:35h na prvom programu Radio-Televizije Vojvodine
 • icon_zoom.png
  Radio - Televizija Vojvodine, logo Radio - Televizija Vojvodine, logo
   
   
  CENTAR SVETA – IZRAEL - ZEMLJA MOLITVE I GREHA
   
  “… I za ateistu, valja imati smelosti da se istinski dotakne prostor koji je imao presudan uticaj na svetsku kulturu i napredak čovečanstva, na postanak i razvoj tri jednobožačke religije za koje isti predstavlja svetu zemlju. IZRAEL.  Zemlju od Boga obećanu jevrejskom narodu. Za hrišćane – ovde je kolevka vere – mesto Hristovog rođenja, raspeća i vaskrsnuća. Za muslimane ovo je zemlja u čijim nedrima je treći sveti grad uz  Meku i Medinu – Jerusalim…”
   
  Uvodna naracija putopisnog serijala “Centar sveta” je samo nagoveštaj  magičnih, egzotičnih i božanstvenih  priča  koje će tokom decembra  meseca  emitovati  Radio-Televizije Vojvodine u premijernom terminu, nedeljom u 12.35.
   
  Na poziv Ministarstva turizma Izraela, ekipa RTV posetila je Izrael, zemlju antagonizama. Mističnu i tajnovitu. Biblijsku domovinu pravde i jednakosti, danas državu uznemirujućih mirisa, tri mora, zemlju molitve I greha. Kroz šest polusatnih epizoda autor Kamenko Milenković, provodi nas “klinom koji razdvaja Afriku od Azije”. Upoznaćete prvi jevrejski grad modernog doba, “Veliku pomorandžu”, Tel Aviv i hiljadugodišnju Jafu, družićete se sa beduinskim namesnikom, pešačiti kroz pustinju Negev, osvežićete  se u kibutzu Ein Ghedi, brčkaćete se u mrtvom moru, posetićete rudnike bakra kralja Solomona u Timna parku i ostaviti želje na zidu plača Jerusalima, upoznaćete  templare Akre, rimsku zaostavštinu Cezareje.  Prisustvovaćete  krštenju na reci Jordan i poći na pokloničku šetnju mauzolejem Rotschild.
   
  U mesecu najvećih hrišćanskih praznika RTV Vas vodi na Otkrovenje proročanstva. Proročanstva koje u savremenom svetskom poretku predstavlja suverena država jevrejskog naroda, zemlja Izraela.
   
  Od 02. Decembra 2012.  Do 6. Januara 2013.  Svake nedelje premijerno u 12.35 na prvom program Radio-Televizije Vojvodine.
   
   
 • ​​
 •