COFA Games pobednik takmičenja Start Tel Aviv

Start Tel Aviv - Imamo pobednika

 • icon_zoom.png
   : The Royal Palace
   
   
  Kompanija COFA Games je pobednik takmičenja startap kompanija iz Srbije” Start Tel Aviv” koje su organizovale Ambasada Izraela u Srbiji i Kraljevski savet za preduzetništvo, uz podršku srpske Kraljevske porodice. Mladi entuzijasti koji su predstavili prvu srpsku MOBA igru pod nazivom Awakening of Heroes, bili su među top deset startap kompanija koje su predstavili svoje inovacije  3. jula na Belom dvoru u Beogradu.

  Pobednički “COFA Games” tim će će imati priliku da priliku da od 13. do 19. septembra učestvuje na DLD festivalu, najvećem međunarodnom festivalu inovacija u Izraelu​. Tamo će se, tokom petodevnog boravka u Tel Avivu, sresti sa vodećim izraelskim preduzetnicima, predstavnicima tehnoloških inkubatora i upoznati sa načinom na koji funkcioniše poznati telavivski “startap ekosistem”. Tel Aviv je grad koji, posle Silikonske doline, važi za najveći startap centar na svetu.  

  Nj.E. Josef Levi, ambasador Izraela u Srbiji, poželeo je učesnicima dobrodošlicu i rekao: „Brojne su sličnosti između Izraela i Srbije. Male smo zemlje sa izuzetnom istorijom, puni inspiracije i nade, ali naše najveće bogatstvo su mladi ljudi koji stvaraju budućnost. Izrael je to prepoznao i mi već godinama ulažemo u mlade generacije, jer njihova kreativnost i hrabrost predstavljaju tajnu za uspeh.”


  “Veliko mi je zadovoljstvo što imam priliku da ugostim takmičenje Start Tel Aviv u Kraljevskom Dvoru, koje će našim timovima pružiti šansu da odu u Tel Avivu, drugi najveći start-ap grad u svetu. Moja Fondacija i Kraljevski savet za preduzetništvo izuzetno cene saradnju sa Ambasadom Izraela u Srbiji . Nadamo se da ćemo kroz ovaj, ali i mnoge druge zajedničke projekte, pomoć Srbiji da poveća inovativnost i preduzetničku inicijativu, kroz iskustva i znanja jedne prave start-ap zemlje“, nagalsio  je prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević.

  Članovi stručnog žirija bili su Hagai Arbel, generalni direktor Veriest Venture, David Šok iz Asocijacije privatnog kapitala (SPEA) i Dušan Kosić, jedan od osnivača Mreže poslovnih anđela Srbije (SBAN).